Natuurlijke materialen vormen een belangrijke inspiratiebron in het werk van Minet. Het gebruik van leer, steen, hout of veren is steeds terug te vinden in haar werk. Leer of huid heeft een bijzondere aantrekkingskracht dat ontstaan is na het beschilderen van haar sjamanendrum en ratels. Het nodigde uit om meer te doen met leer en zo werden schildersdoeken en later stenen omspannen met leer.

Rawhide
Rawhide is de huid van een dier waarvan de haren verwijderd zijn. De huid wordt opgespannen en gedroogd. Het wordt niet behandeld met olie of gelooid. Het behoudt zijn puurheid, bijv. aders of natuurlijke littekens zijn nog zichtbaar en geven het een rauwe, stoere uitstraling.

Van huid naar kunstvorm
Door de rawhide te weken wordt het soepel daarna wordt het met sinew op de steen gespannen en na het drogen neemt het de vorm aan van de steen. Na een dag drogen is het klaar om beschilderd te worden. Door de holling of bolling van de steen krijgt de schildering een andere uitstraling.
Het leer, de raw hide, is afkomstig van mensen die het leer vanuit hun hart bewerkt hebben en verkopen. Hierin staat het respect naar het overleden dier voorop.

Minet: "Het is iets heel bijzonders om te werken met leer en vacht van dieren. Het is elke keer weer een speciaal moment als de  raw hide van een dier binnenkomt en ik er voor de eerste keer contact mee ga maken. Soms voel ik de aanwezigheid van het dier van tevoren al. Voor mij is de kracht van het dier in de huid nog aanwezig en krijgt door er iets nieuws mee te maken een 2de leven. Mijn kunst is een eerbetoon aan het dier en het leven dat het geleefd heeft."