Mijn naam is Minet Westerveld en ik ben geboren (1969) in Dieren (Gld) aan de rand van de Posbank. Als kind was het bos mijn speel en ontdekkingsplek, mijn toevluchtoord in moeilijke dagen. Ik vond en vind er nog steeds een diepe innerlijke rust, in de natuur kun je immers jezelf zijn, hoef je niks en kan er van alles ontstaan.
Vaak keer ik opgeladen en met nieuwe inspiratie terug uit de natuur.
Voor mij is het heerlijk om me erin terug te trekken, naar binnen te keren en vandaar uit weer te laten ontstaan en naar buiten stromen. Zo'n proces volg ik ook tijdens het schilderen. Soms maandenlang naar binnen, schilderen en dan naar buiten stromen met een expositie met nieuw materiaal. Het is een natuurlijke stroom van binnen naar buiten en van buiten weer naar binnen.

Het bos, de dieren en de natuur zijn een grote bron van inspiratie voor mij. Natuurlijke vormen en materialen zijn de basis in mijn werk met name leer en steen hebben een grote aantrekkingskracht, zoals je die als kind ook kan hebben wanneer je verwondert door de natuur loopt en alle vormen, kleuren en dieren met nieuwsgierigheid verwelkomt.

Het schilderen stroomt bijna als vanzelfsprekend, ik heb het mezelf audiodidatisch geleerd maar in mijn familie zijn meerdere familieleden die het schilderen als hobby of als kunstenaar hebben beoefend, mijn vader, opa, tante, oom, neven en nichten. Het is zo gezegd een kwaliteit die als potenintie door de familielijn stroomt, ook mijn kinderen vinden het fijn om te doen. Vanuit het intuitief schilderen volgde een beweging om meer realitisch te gaan schilderen en ben ik op de Art Partout in Deventer voor het eerst les gaan volgen in 2014 om zo de natuur nog meer tot zijn recht te laten komen in de schilderingen. Om natuur getrouw te schilderen op paneel. Het werken op de statische houten achtergrond geeft weer een hele nieuwe beleving.
Na 3 lessen kwam er eind 2014 aburd een eind aan de schilderslessen. Een zeldzame vrouwen hartinfarct overviel mij tijdens het fietsen. Weer volgde een beweging naar binnen van innerlijke dood en herboren worden waarbij ik me enorm gedragen voel door de Goddelijke Bron. Mijn hart openen, voor mezelf, voor het Leven, voor de Liefde, voor Al dat is. En dan weer naar buiten stromen om deze ervaring te delen in kleur, in een nieuwe expositie eind oktober 2015.

Voor mij is leven als jezelf een kunst, een vorm van ervaren, een vorm van beleving wat er in het moment wil ontstaat vanuit jezelf.
Zo kun je kunst ook ervaren, beleven door je erop af te stemmen en te ervaren wat er in jou gebeurd.
Tijdens het schilderen ben ik in een diepe flow van verbinding, alles om me heen lijkt op te lossen. Er is niks anders dan het beleven van wat de kleuren vormgeven. Soms ervaar ik een dier of persoon die ik schilder heel intens, ik voel de energie die in kleuren wordt weergeven, voel ik de kleuren van de ziel.