Op haar wandelingen langs de rivier verzamelt Minet mooie rivierstenen. Vaak zijn ze nog helemaal bedekt met witte laag slib. Met water en zand wast ze de stenen schoon in de rivier waarna de steen pas zichtbaar wordt. In haar atelier wordt de steen omspannen met leer en is dan klaar om met olieverf beschilderd te worden.

In overleg samen wordt de afbeelding die op de steen komt gekozen en kan geheel naar jouw wens gerealiseerd worden maar het kan ook intuitief vai Minet ontstaan. Daarbij kan je denken aan bijv. een geboortesteen of als een herinnering aan iemand die je dierbaar is. Een huisdier of je krachtdier. Minet maakt graag persoonlijke kunst waarbij ze afstemt daarbij op het verhaal dat ermee vertelt wil worden. Zo ontstaat er een unieke en zeer persoonlijke schildering. Jouw verhaal is het startpunt van de creatieve en soms ook helende reis.

Geen 1 steen of schildering is hetzelfde, wat je krijgt is iets unieks.
Naast een beschilderde steen krijg je een doosje waarin de steen komt te liggen. De bovenkant van het doosje wordt met stof omspannen en kan in hetzelfde thema beschilderd worden. Er kan ook voor een stoffen zakje gekozen worden die met de hand op maat door Minet wordt gemaakt. Daarnaast ontvang je een uitleg waarin van de symboliek van de steen wordt beschreven. Alles is met veel liefde met de handgemaakt. Het hele proces neemt zo'n 3 weken in beslag om te maken. Afhankelijk van je wensen en hoeveel werk in opdracht er nog ligt. Minet geeft ruimte aan zowel het creatieve proces als om wat daarin naar voren wil komen. Wat er gezien wil worden. Dat is elke keer weer anders. Die ruimte is belangrijk. Om de tijd te nemen om het proces zijn werk te laten doen. Daarom is 3 weken een richtlijn en kan in werkelijkheid afwijken. Mocht je een Riverstone voor een bepaalde datum bijv. voor een verjaardag willen geven, kom dan op tijd met je wens bij Minet. 
Een Riverstone is uniek cadeau voor jezelf, om weg te geven aan iemand die je dierbaar is of iemand die wat steun kan gebruiken op dit moment.

De prijs van een beschilderde riviersteen
De beschilderde rivier stenen zijn te bestellen vanaf 134,50 
Daarbij krijg je:
-  een gratis voorgesprek van 1,5 uur waarin we samen de mogelijkheden verkennen
- een met leer bespannen steen
- schildering op de steen
- doosje of stoffen zakje waarin de beschilderde steen gegeven of bewaard kan worden.
- symbolische uitleg
- nagesprek van 1 uur waarin de symboliek/boodschap wordt besproken eventueel
kan je de persoon meenemen aan wie je het geeft.

De rivierstenen kunnen ook opgestuurd worden, dan vervalt de prijs voor het nabespreken en komen er verzendkosten bij.

De prijs is afhankelijk van wat erop de riviersteen geschilderd wordt. Daarbij kan je denken aan, grote van de steen, portret van mens of dier, as verwerking in de verf of tussen het leer en de steen. Aan de hand van jouw wensen, wordt de prijs vastgesteld.                           

Symboliek
Bij een gedenksteen kan een intuïtief ontvangen boodschap van de overledene worden uitgewerkt die je meekrijgt naar huis. Gedenkstenen worden altijd opgehaald waarbij de boodschap samen besproken wordt. Meer over de symbolische uitleg kan je hier lezen.


Heb je belangstelling in een Riverstone of heb je een vraag neem gerust contact met Minet op. Samen wordt er gekeken naar de mogelijken.

Reactie op River Stone Art:
River stone art van Minet Westerveld Heling via kunst en dier vanuit het hart.
Voor mijn moeders 75e verjaardag heb ik Minet gevraagd om een 'riviersteen', omspannen met leer met olieverf te beschilderen. De eerste vraag was: welk dier spreekt je moeder aan? Mijn moeders intuïtieve antwoord was gorilla en hiermee startte niet alleen een een kunstobject, maar ook een helende reis. Het is ongelooflijk hoe Minet met haar mediamieke gaven mag werken. Er werd niet alleen een jonge gorilla zichtbaar, maar ook een grote vadergorilla en een moedergorilla met kind. Omdat Minet zich helemaal afgestemd had op hetgeen ik haar aan informatie uit ons familiesysteem mocht vertellen, ontvouwde zich via het schilderen een weg van heling. Minet luistert heel zuiver naar informatie uit 'de andere wereld'. En met haar gave kan zij dit doorvertalen via verschillende creatieve uitingen: olieverf, aquarel, tekeningen en kunstwerken van textiel. De zorgvuldigheid, zuiverheid en fijnheid zijn opvallend. Evenals de liefde waarmee Minet het cadeau aan ons overgedragen heeft. We kregen er ook nog een uitgeschreven toelichting bij. Dit is echt een bijzonder Cadeau! Mocht je op zoek zijn naar iets speciaals of als je graag je licht op bepaalde thematiek zou willen laten schijnen, Minet kan een zeer zuivere en prachtige vertaalslag maken. Ik kan haar werk dan ook zeer aanbevelen.

​​​